Om Askeladden Boats

Askeladden Boats er Norges største produsent av fritidsbåter.  Vår visjon er å sette fremtidens båtstandard. Askeladden produserer klasseledende båter med et kompromissløst fokus på design, innovasjon og sikkerhet.

Fakta:

  • Firmanavn: Askeladden Boats AS
  • Daglig leder: Henrik J. Askvik
  • Eventyret om Askeladden båtene startet i 1911
  • Askeladden båtene er produsert i over 95.000 eksemplarer
  • Produserer 14 modeller fra 4 til 10 meters lengde
  • Selger båter i 10 land.
  • Medlem av Norboat og Norske Båtbyggeriers Landsforening

 

Askeladden - kvalitet ned til minste detalj

Askeladdens fritidsbåter har gjennomgående og solide kvaliteter, tilpasset nordiske forhold. En Askeladden er bygget for et problemfritt og herlig båtliv, også når det er tøffe værforhold på sjøen. Askeladdens kvalitetskrav er din beste garanti for mange herlige opplevelser på sjøen.

- En Askeladden har eksepsjonell skrogkvalitet.  I skroget benyttes blant annet multiaksiale fibermatter, som sikrer en maksimal skrogstyrke.

- Det stilles særdeles strenge og ufravikelige kvalitetskrav til fortøyningsbeslag, instrumenter og innredning. Dette gir deg en fritidsbåt for mange år fremover.
- Innovative instrumenter og moderne innredning.

Spesielt brede og høye fribord i forhold til lengde, gir ekstra god personsikkerhet ombord. Til glede for både voksne og barn.

Askeladden – Garantert kvalitet

Skroggaranti
Askeladdens fritidsbåter leveres med 5 års skroggaranti. For gyldig garanti må båten være kjøpt hos en godkjent Askeladden forhandler.  Garanti gjelder ikke ved kommersielt bruk. Garantien følger båten ved salg (se eget garantikort for utfyllende vilkår).

Flytegaranti
Askeladdens båter under 6 meter fylles med flyteskum. Dette gir båten ekstra oppdrift og hindrer at den synker. Dette selv i vannfylt tilstand, med maksimalt antall personer ombord, full last, full bensintank og motor. Skummet er avstivende og støydempende. Det er også bestandig overfor olje og bensin.

Selvlensende
Selvlensing krever mindre tilsyn og øker bruksgleden. Samtlige Askeladden modeller er selvlensende, både når båten ligger i ro og under fart.  Askeladdens fritidsbåter er utstyrt med manuell stengeventil til bruk ved ekstra stor last. Selvlensingssystemet drives uten bruk av pumpe og tilbakeslagsventil. En selvlensende Askeladden har full innvendig fribordshøyde.

CE-merking
CE-merket er det synlige bevis på at båt og utstyr tilfredsstiller fritidsbåt-direktivets krav fra 16. juni 1998. Alle Askeladdens modeller fra 1998 og utover er CE-merket. Se etter CE-merket når du kjøper båt.

Forhandlerer med Askeladden kvalitet

Mennesker med kompetanse og serviceinnstilling er en viktig del av totalkonseptet Askeladden. Vi har et stort forhandlernettverk over hele Norden, og i store deler av Europa.  Forhandlerne tar vare på deg som kunde. Forhandlernettverket rundt produktet Askeladden holder samme høye kvalitet, som våre fritidsbåter. Trykk her for en oversikt over våre forhandlere

Motor

- Askeladdens fritidsbåter har motorer i verdensklasse.

Med Askeladdens kvalitetskrav tåler båtene kraftigere motorer. Utenbordsmotorene leveres av Suzuki Marine, som tilbyr den mest omfattende serien av miljøvennlige og effektive 4-takts uten-bordsmotorer. Med Suzuki får båtfolket den beste kombinasjonen av ytelse, holdbarhet, enkel bruk, og levetid uansett klasse.

Båtbyggerkunst med varig verdi

Askeladdens kvalitetskrav gir deg fordeler enten du skal kjøpe ny båt og motor, eller ønsker reservedeler og service. Ønsker du senere å erstatte din Askeladden med en ny modell, er Askeladdens kvalitetsstandard en garanti for fortsatt popularitet og høy innbyttepris på din båt.

Securmark

- standard på alle modeller

Askeladden fritidsbåter ble fra 2008 modellene merket med Securmark tyverimerke som standard fra fabrikk. Securmark er et internasjonalt system for tyverimerking og er etablert i Europa, Nord- og Sør-Amerika og Australia. I produksjonen sprøyter Askeladden mikromerker på skjulte steder i båten. Hvert mikromerke inneholder en unik kode, som i Securmarks sentrale database gir informasjon om båt, motor og eier.

Securmark gjør det enkelt å kontrollere eierforholdet ved eierbytte/ salg. Systemet hindrer tyveri av din Askeladden ved at det har en god preventiv effekt, og sørger for raskere tilbakeføring til rettmessig eier.  Med Securmark tyverimerking har båten din lett synlige advarsels-merker, som holder tyvene på avstand.

Askeladden Miljøprofil

- setter fremtidens miljøstandard i båtbransjen

Også fritidsbåter og livet på sjøen forurenser.  Derfor arbeider Askeladden med å utvikle en sterkere miljøprofil, med klare målsettninger for produksjon, avfallshåndtering og gjenvinning av våre fritidsbåter. Askeladden jobber kontinuerlig med eksisterende og nye virkemiddler, som gjør vår virksomhet bedre for miljøet og livet i og på sjøen.

Gjennvinning av Askeladdens fritidsbåter og resirkulerbar emballasje

Det å ta hånd om livsløpet til våre båter er en viktig del av vår fremtidsstrategi. Askeladden deltar i prosjektet “Gjenvinning av fritidsbåter, i regi av Norsk Forskningsråd. Prosjektets hovedmål er å definere effektive logistikkløsninger for innsamling og gjenvinning av fritidsbåter. Dette er et samarbeid med bl.a. NORBOAT (norsk bransjeorganisasjon for båtbyggere), SFT, SINTEF og NTU.